"Schoonmaakdiensten op maat"
"Wij houden van schoon en duidelijk, u toch ook?"

SCHOONMAAK

Onze specialiteit is het uitvoeren van algemene schoonmaakwerkzaamheden, dagelijks of periodiek. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Vooraf inventariseren we wat precies de bedoeling is. Zo kunnen we de werkzaamheden bepalen en het aantal uren dat daarvoor nodig is. Duidelijkheid vooraf dus. Geen standaard minutenlijsten die uit de computer rollen, maar een helder schoonmaakplan dat naadloos aansluit bij uw wensen en situatie. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en kunnen we samen eenvoudig controleren of wij de schoonmaakdiensten leveren die we hebben afgesproken. Wij houden van schoon en duidelijk, u toch ook? Bent u benieuwd wat een ‘schoonmaakdienst op maat’ voor u betekent? Neem contact op voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking.

 

 • Uw nieuwe linoleum/marmoleum e.d. vloer van een nieuwe polymeerlaag voorzien.

  Omdat de aanschaf van een nieuwe vloer een forse investering is, wordt vaak geen rekening gehouden met de kosten van het onderhoud hiervoor. Als u uw nieuwe vloer van een polymeerlaag voorziet, verlengt u de levensduur van uw vloer aanmerkelijk. Slijtage van de toplaag wordt op deze manier namelijk voorkomen. Uw bestaande linoleum/marmoleum e.d. vloer er weer als nieuw uit te laten zien door de bestaande polymeerlaag te verwijderen en van een nieuwe polymeerlaag te voorzien. Vaak kunnen wij uw bestaande (vervuilde of doffe) vloer weer keurig voor u opknappen. Regelmatig onderhoud met een high-speed machine zorgen ervoor dat uw vloer constant in een perfecte staat is.

 • De kunststofkozijnen worden gereinigd met een speciale reiniger.

  Daarna met een conserveringsmiddel na behandeld. Uiteraard moeten de kozijnen dmv glasbewassing onderhouden worden. Op deze manier blijven de kunststof kozijnen lang goed en mooi.

 • Rolluiken worden door ons ter plekke gereinigd.

  Zowel de binnenkant kant als de buitenkant worden door ons gereinigd en na behandeld met een conserveringsmiddel. Dus als u binnen staat kijkt u tegen een schone rolluik aan.

 • Uw nieuwe pand wordt opgeleverd?

  Focus Facilitair maakt het graag op een professionele wijze voor u schoon, zodat u straks een frisse start heeft. Of het nu een nieuw pand is of een pand dat na een grondige renovatie een nieuw leven heeft gekregen: na een opleveringsschoonmaak door Focus Facilitair is uw nieuwe (werk) omgeving klaar om in gebruik te nemen! Een verbouwing of renovatie brengt veel viezigheid met zich mee. Er blijft bouwvuil achter of het boren van gaten heeft een cementsluier achtergelaten. De schoonmakers van Focus Facilitair hebben de kennis en de middelen om uw pand vakkundig schoon te maken waardoor hier geen spoortje meer van achterblijft. Ook met verf- en kitresten weten wij raad. Zo kunt u zich bezig houden met de inrichting van uw nieuwe pand en maken wij er samen een schone, prettige werkplek van. We maken u graag een offerte voor een opleveringsschoonmaak. Ook na een grondige opleveringsschoonmaak houden wij uw pand graag schoon, bijvoorbeeld in de vorm van schoonmaakonderhoud.

 • Zonnepanelen niet zelfreinigend

  Ook wij horen wel eens geluiden als zouden zonnepanelen zelfreinigend zijn of door de regen volledig gereinigd worden. Dit is echter slechts gedeeltelijk waar. Er blijven namelijk altijd vuil en stof achter, die niet door een regenbui worden weggespoeld. Eigenlijk heel logisch; kijk maar eens naar de voorruit van uw wagen. Hoe zou uw voorruit eruit zien wanneer u deze een jaar lang niet reinigt? In hoeverre heeft de regen dan alle vuil van de voorruit van uw wagen weggespoeld? Juist, ….en met zonnepanelen is dat niet anders.

  Gevolgen vervuilde installatie

  Vooral trekvogels, industrie, snelwegen en zoutaanslag zijn de boosdoeners. Afzettingen hiervan op uw installatie groeien in de loop van de tijd uit tot een steeds dikkere laag, die een belemmering vormt voor de instraling van licht en dus voor de hoeveelheid zonne-energie die opgewekt wordt. Bovendien kunnen door de vervuiling zogenaamde ‘hotspots’ ontstaan. Deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. Als de siliciumschijven (plaatjes) geen stroom opwekken (door bv vogeluitwerpselen) gaan deze zich gedragen als een weerstand en raken oververhit door de stroom die erdoor wordt gestuurd door de wel werkende schijven. Dit kan tot blijvende schade van uw installatie leiden.

  Minder zonne-energie door vervuiling

  Dat vervuiling van uw zonnepaneelinstallatie van invloed is op het rendement van uw panelen is duidelijk, maar van hoeveel invloed dan? Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer panelen niet regelmatig gereinigd worden. Meerdere studies tonen aan dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar 2-3 % aan rendement verliest. Een studie van TNO in Nederland toont zelfs een rendementsverlies na één jaar van 4,4% tot 7,7 %. Nog andere studies melden, vooral bij agrarische bedrijven en in de omgeving van zware industrie, rendementsverliezen die om en nabij de 20% schommelen.